Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 - 12:53:24

  

A A A

Το ταξίδι της για τη Γεωργία και το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας «Τιφλίδα 2015» άρχισε η Φλόγα που άναψε σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στην τελετή που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Φλόγα άναψε από τις ακτίνες του ήλιου με τον παραδοσιακό τρόπο, στα χέρια της Πρωθιέρειας Κατερίνας Λέχου και ακολούθησε Λαμπαδηδρομία εντός του Σταδίου με τους νεαρούς αθλητές Μανώλη Καραλή (επί κοντώ), Νικολέττα Παυλοπούλου (κολύμβηση), Lasha Shavdatuashvili (τζούντο) και Mariam Bolkvadze (τένις). 

Μετά την ολοκλήρωση της Λαμπαδηδρομίας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος παρέδωσε την Φλόγα στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Tιφλίδα 2015», Aleksi Akhvlediani.

Είχε προηγηθεί ο χορός των Ιερειών με τίτλο «Νηρηίδες» που εμπνεύστηκε και υλοποίησε η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα, ενώ τους Εθνικούς Ύμνους εκτέλεσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων.

Την Τελετή παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, από τη Γεωργία, ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας Leri Khabelov, ο Υπουργός για την Ευρώπη και τις Ευρωατλαντικές σχέσεις David Bakradze, και ο Γενικός Γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας Εmzar Zenaishvili, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας και μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ.

Το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και συμμετέχουν σε αυτό αθλητές και αθλήτριες ηλικίας από 14 ως 18 ετών, από τις 50 χώρες που είναι μέλη των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Στην Τιφλίδα θα ταξιδέψουν περίπου 3.600 αθλητές και αθλήτριες για τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ (26 Ιουλίου – 1 Αυγούστου), ενώ θα υπάρχει και ελληνική εκπροσώπηση, όπως συμβαίνει συνεχώς από το 1991 που ξεκίνησε η διοργάνωση.