Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 - 01:09:22

  

BANNER 1200X80
A A A

 

  • Ένα βιβλίο για τη δωδεκάχρονη (υποχρεωτική) εκπαίδευση, την κοινωνική υποταγή και μια σύντομη ιστορική αναδρομή του σύγχρονου ελληνικού κράτους.
  • Εκδότης: Νέλλη Ψαρρού (αυτοέκδοση)
  • Κεντρική Διάθεση/Διανομή: Εκδόσεις Παρασκήνιο (Σπύρος Μαρίνης, Σόλωνος 76, Αθήνα, τηλ: 210 3648170)

Η προηγούμενη βδομάδα ήταν ιδιαίτερα σημαντική για μένα. Αφενός ολοκληρώθηκε το ντοκιμαντέρ Σταγώνες για το νερό, δηλαδή για μένα και ολους μας που αποτελούμαστε από νερό. Αφετέρου βγήκε απ' το τυπογραφείο το νέο μου βιβλίο 12 Χρόνια Φυλακή. Αυτοέκδοση και πάλι, κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Μόλις 160 σελίδες αυτή τη φορά - για να μη φωνάζετε ότι τα βιβλία μου είναι "τούβλα"!

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε τον Νοέμβρη του 2012, και για τους επόμενους 9 μήνες το επεξεργαζόμουν. Λίγοι καλοί μου φίλοι είπαν να μην το εκδόσω, ενώ άλλοι δήλωσαν ταυτισμένοι με το περιεχόμενο. Εγώ βέβαια θα έκανα αυτό που τελικά έκανα! Το μόνο σιγουρο είναι πως δεν θα κάνω παρουσιάσεις του, όπως με το προηγούμενο: θα το αφήσω να μιλήσει μόνο του σε όποιον επιθυμεί, χωρίς άλλη δική μου ανάλυση. Όμως, αν διαβαστεί και κάποιοι επιθυμούν τη συζήτηση πάνω στο ήδη διαβασμένο περιεχόμενό του, τότε ευχαρίστως να συμμετάσχω σε μια τέτοια κουβέντα.Τα 12 Χρόνια Φυλακή ήταν έτοιμα προς έκδοση από τον Ιούνιο του 2013. Όμως ακριβώς τότε άρχισε η έρευνά μου για το ντοκιμαντέρ Σταγώνες. Αυτή η προσπάθεια και έρευνα για το νερό άφησε πίσω το βιβλίο καθώς αξιολογήθηκε ως σημαντικότερη από μένα την ίδια - με την έννοια οτι το ντοκιμαντέρ έχει σκοπό να ενημερώσει για έναν άμεσο κίνδυνο στις ζωές μας, ενώ το βιβλίο ειναι μια πιο προσωπική πολιτική κατάθεση που δεν επείγει. Τελικά, η συγκυρία τα έφερε να "γεννηθούν" με διαφορά λίγων ημερών, και να με συνοδεύσουν παρέα στο ταξίδι που μόλις ξεκινώ.Από όσους το διαβάσουν θα περιμένω ανυπόμονα τα σχόλιά τους.

Νέλλη Ψαρρού