Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 - 01:23:57

  

BANNER 1200X80
A A A

“Είμαστε στον αέρα”!!! Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζουμε την www.hellas-live.gr .  Πρόκειται για μια νέα ιστοσελίδα η οποία φιλοδοξούμε (κατ' αρχήν) να είναι χρήσιμη στην καθημερινή σας ενημέρωση. Έχουμε κι άλλες φιλοδοξίες αλλά επί του παρόντος δεν θα τις αποκαλύψουμε διότι θα κατηγορηθούμε ότι ιπτάμεθα... κυριολεκτικώς!  Μπορούμε όμως να σας αποκαλύψουμε ότι για να απογειωθεί η ιστοσελίδα μας, χρειάστηκε να “...συνωμοτήσει το σύμπαν”. Χρειάστηκε να διασταυρωθούν οι δρόμοι μερικών  φίλων, την κατάλληλη στιγμή και υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Κι αφού συναντηθήκαμε, στη συνέχεια καταλάβαμε ότι έχουμε κοινούς στόχους, μετά πήραμε τη μεγάλη απόφαση και μετά ο λόγος στη... χημεία: Μια  δόση “εμπειρία”, δυο δόσεις “μεράκι”, μισή δόση “όνειρο”, αρκετή “φαντασία” και σχεδόν έτοιμο το μείγμα...  Σ' αυτό το σημείο, απαιτείται προσοχή.  Μερικά γραμμάρια “οργή” μαζί με λίγο “πάθος”  παραπάνω και μπορεί το αποτέλεσμα να είναι εκρηκτικό.  Όχι ότι μας πειράζει. Το αντίθετο. Μας αρέσουν τα εκρηκτικά ρεπορτάζ! Όμως χρειαζόμαστε... συμπαράσταση. Και η μόνη επιλογή που έχουμε είστε εσείς.  Καθότι συναλλαγές με τον κρατικό μηχανισμό δεν θέλουμε, διασυνδέσεις με κόμματα δεν αντέχουμε, τι μας απομένει; Εσείς!
Προφανώς γνωρίζουμε ότι δεν είναι τόσο εύκολο να συναντηθούμε. Μετά από μια διαδρομή δεκαετιών στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, μπορούμε να αντιληφθούμε  τα προβλήματα αξιοπιστίας που έχει το επάγγελμά μας. Μπορούμε να διακρίνουμε την καχυποψία των αναγνωστών και να κατανοήσουμε πλήρως την αμφισβήτηση. Διότι και εμείς είμαστε τόσο καχύποπτοι όσο εσείς.  Άπαντες, έχουμε απογοητευθεί αρκετές φορές από “ανεξάρτητα” και “αδέσμευτα” Μέσα Ενημέρωσης. Όμως, με το συμπάθειο, η “συλλογική ευθύνη” είναι λανθασμένη προσέγγιση. Γι' αυτό σας προσκαλούμε να μας γνωρίσετε. Στις σελίδες μας, θα διαβάσετε ρεπορτάζ γραμμένα χωρίς “φόβο και πάθος”. Πολιτική “γραμμή” δεν πρόκειται να βρείτε, όσο κι αν προσπαθήσετε... Θα βρείτε όμως πολλές και διαφορετικές απόψεις για τον σχολιασμό της επικαιρότητας. Οι αρθρογράφοι μας είναι “ανεξέλεγκτοι” και προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Φιλοδοξούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσουμε ένα χώρο  ελεύθερης έκφρασης, ανοιχτό σε όλες τις φωνές, πλην των ακραίων...
Ασφαλώς δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα. Αυτό θα το αξιολογήσετε εσείς. Και μπορεί στο τέλος να μην συναντηθούμε. Όμως για μας, όπως έγραψε κάποτε ένας δάσκαλος της δημοσιογραφίας, σημασία έχει: “... όταν χρειαστεί, να μπορείς να φύγεις με το κεφάλι ψηλά”