Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 - 11:12:44

  

A A A
  • Από την Επίδαυρο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Θέατρο Badminton και τώρα στο Λος Άντζελες

Η Ελίζα Γεροντάκη είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και εργάζεται ως ηθοποιός και εκφωνήτρια τα τελευταία τρία χρόνια στην Αθήνα. Ξεκίνησε να ασχολείται με το θέατρο από το σχολείο, συμμετέχοντας στους διάφορους αγγλόφωνους θεατρικούς και μουσικούς ομίλους του Αμερικανικού κολεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα με τις σπουδές της στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2005-2010), φοίτησε για δύο χρόνια στο εργαστήρι musical της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς» (2008-2010), αποκτώντας γνώσεις και εμπειρία πάνω στο μουσικό θέατρο. Με την ολοκλήρωση των σπουδών της στην Αρχιτεκτονική και στο εργαστήρι musical, πέρασε τις εισαγωγικές εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Τη χρονιά εισαγωγής της στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (2010) επιλέχθηκαν μόνο 16 άτομα από τους περίπου 700 εξεταζόμενους.

Τελείωσε τη Σχολή με υποτροφία χάρη στις άριστες επιδόσεις της στα δύο από τα τρία χρόνια της φοίτησής της, φτάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στους συνσπουδαστές της στις πτυχιακές εξετάσεις.

Λίγους μήνες μετά την αποφοίτησή της από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού, το καλοκαίρι του 2013, συμμετείχε μαζί με ολόκληρο το έτος της στην παράσταση "Γκόλφω" στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου. Αμέσως μετά ακολούθησε το "Καμπαρέ" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου. Για όσους είχαν παρακολουθήσει την παράσταση, οι απαιτήσεις για τους ηθοποιούς - χορευτές ήταν υψηλές, καθώς αποτελούσαν κομμάτι ενός καλλιτεχνικά αρτιότατου αποτελέσματος με προδιαγραφές εξωτερικού. Ακολούθησαν και άλλες παραστάσεις μουσικού θεάτρου για την Ελίζα.

Η συνεργασία της στο "Σε Θέλω Δίπλα μου" σε κείμενα και σκηνοθεσία Μίνου Θεοχάρη, όπου συμπρωταγωνίστησε μαζί με τον ιδιο τον Μίνω και με την Αντιγόνη Ψυχράμη και τον Δημήτρη Μακαλιά, της χάρισε πολυάριθμες καλές κριτικές από το κοινό του Αθηνοράματος. Χαρακτηριστικά, μία θεατής αναφέρει για την Ελίζα: "Ευχάριστη έκπληξη η Ελίζα Γεροντάκη, πολύ ταλαντούχα ηθοποιός, έχει μέλλον!" Η παράσταση παίχτηκε την άνοιξη του 2014 στο Θέατρο Badminton, αλλά και σε πολυάριθμες ελληνικές πόλεις της επαρχίας, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής πανελλαδικής περιοδείας.

Την ίδια περίοδο, η Ελίζα συμμετείχε στην υπερπαραγωγή του Θεάτρου Badminton "Priscilla, η Βασίλισσα της Ερήμου" σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και αμέσως μετά στο "Σρεκ, το μιούζικαλ" του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Άγγελου Μέντη. Στο Σρεκ, όπου αποτελούσε το ελληνικό ανέβασμα του αντίστοιχου musical του, Broadway πρωταγωνίστησε ως το επαναστατικό Μπισκότο, ένας ρόλος με υψηλές φωνητικές απαιτήσεις που προκαλούσε καθημερινά τον ενθουσιασμό των παιδιών που παρακολουθούσαν την παράσταση.

Την άνοιξη του 2015 έπαιξε σε δύο επεισόδια της Εθνική Ελλάδος σε σενάριο Γιώργου Καπουτζίδη και σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου, μία σειρά που αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό και γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία. Η Ελίζα υποδύθηκε τη Βασιλική, την Ελληνοκαναδή ξαδέρφη του πρωταγωνιστή, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την άπταιστη αμερικάνικη προφορά της. Στα δύο πεισόδια που έπαιξε τέθηκαν και δύο από τα πιο “προχωρημένα” θέματα που έχουν ποτέ τεθεί στην ελληνική τηλεόραση - ο γάμος και η υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Και στις δύο αυτές σκηνές συμμετείχε η Ελίζα.

Επιπλέον, η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας από πολύ μικρή ηλικία της εξασφάλισε και αρκετές συνεργασίες με διάφορα αθηναϊκά στούντιο παραγωγής σε εκφωνήσεις για διαφημίσεις και εταιρικά βίντεο, όπου ζητούνταν άπταιστη βρετανική ή αμερικάνικη προφορά. Η επαφή της με τον αμερικάνικο πολιτισμό μέσω του σχολείου της, την οδήγησε πέρυσι το καλοκαίρι σε ένα μεγάλο ταξίδι ζωής στις Η.Π.Α. Ο τρόπος ζωής και οι προοπτικές για τη δουλειά της στην άλλη άκρη του ωκεανού τη γοήτευσαν κι έτσι τώρα έχει ήδη βρει μάνατζερ στο Λος Άντζελες, κάνοντας τα πρώτα βήματα για την εγκατάστασή της στη Μέκκα του αμερικανικού σινεμά.