Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 - 11:10:28

  

BANNER 1200X80
A A A
 
Τελικά, τελειώσαμε; Ως χώρα, ως κράτος και ως έθνος, τελειώσαμε; Από τη φάση της απαξίωσης θα περάσουμε στη φάση της διάλυσης;
Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην απαισιόδοξη προοπτική: Η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή, ο κοινωνικός ιστός διαλύεται όλο και περισσότερο ενώ η οικονομία καταρρέει.
 
Οι πολίτες φτωχοποιούνται μαζικά βάσει σχεδίου, η ανεργία παραμένει σε τραγικά υψηλό επίπεδο και ως εκ τούτου το ένα τρίτο του πληθυσμού είναι παροπλισμένο και ανενεργό. Η «ανάπτυξη» παραμένει μια ομιχλώδης κατάσταση, η οποία είναι χρήσιμη για να ονειρευόμαστε αλλά πέραν τούτου, ουδέν!
Και μέσα σε όλα αυτά, το κατοχικό Υπερ – Ταμείο είναι πλέον γεγονός για να μας θυμίζει τι παθαίνουν όσοι δεν έχουν το κουράγιο να πολεμήσουν και προτιμούν να συνθηκολογήσουν με τους Γερμανούς.
 
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση ελπίζει σε μία θετική εξέλιξη στο θέμα του χρέους προκειμένου να την εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά στο εσωτερικό της χώρας. Αλλά μέχρι εκεί, διότι ουσιαστική πρόοδος δεν θα σημειωθεί. Η Γερμανία δεν έχει κανένα λόγο να επιτρέψει να μειωθεί το ελληνικό χρέος. Τουλάχιστον όχι τώρα.
Και ενώ η χώρα γκρεμίζεται, το πολιτικό προσωπικό σχεδόν στο σύνολο του, έχει παραδοθεί στους Γερμανούς και μαζί παρέδωσε και τα κλειδιά της χώρας. Η Ελλάδα είναι πλέον αποικία…
 
Άρα; Τελειώσαμε; Ναι, μάλλον… Εκτός αν αλλάξει κάτι απ’ όλα αυτά…
Για να επιβιώσει αυτή η χώρα, χρειάζεται ανθρώπους να την αγαπούν.
Χρειάζεται τη «…φιλοπατρία των Ελλήνων».
Δεν έχουμε πολύ χρόνο και δεν έχουμε πολλές πιθανότητες. Για την ακρίβεια έχουμε ακόμα μηδαμινές πιθανότητες. Αν όμως μας ενδιαφέρει η τύχη αυτού του τόπου, πρέπει να τον υπερασπιστούμε.
Πρώτα οι πολίτες και μετά οι ηγέτες μας, πρέπει να απαντήσουμε στους Γερμανούς με το δικό τους δόγμα: «Η Ελλάδα πάνω απ’ όλα».
Και για τους ομιλούντες ευκολότερα την γερμανικήν: «Griechenland über alles».